Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

OS Vasa Pelagic Leskovac


Go to content

skolsko razvojno planiranje

zaposleni > nastavno osoblje

IZVEŠTAJ O EDUKACIJI U OKVIRU PROJEKTA
ŠKOLSKO RAZVOJNO PLANIRANJE


Odmah po dobijanju finansijskih sredstava, pristupilo se realizaciji aktivnosti planiranih razvojnim projektom. Stupilo se u kontakt sa koordinatorima akreditovanih programa, izabranih za realizaciju ciljeva razvojnog plana i projekta i zakazani su seminari strucnog usavršavanja zaposlenih. Sprovedena je anketa medju zaposlenima, u cilju njihovog izjašnjavanja za ponudjene seminare i formirane su grupe zainteresovanih za sva cetiri planirana seminara. U realizaciji seminara nije bilo nikakvih problema, niti odstupanja od plana aktivnosti, sem realizacije poslednje (supervizijske) faze aktivnog ucenja zbog prezauzetosti voditelja. U nabavci nastavnih sredstava, takodje nije bilo odstupanja od planiranog, ali je zbog tehnickih problema, adaptacija prostora za medijateku odložena. Razvojnim projektom, u skladu sa razvojnim ciljevima i oblastima promene, planirana su i realizovana 4 seminara.U okviru I oblasti promene, a to je poboljšanje kvaliteta nastave, planirana su dva seminara: Aktivno ucenje i In carolija u nastavi (edukacija nastavnika za rad na racunarima i primenu informaticke tehnologije u nastavi). Bazicni seminar Aktivnog ucenja održan je od 8.4.-10.4.2005.u prostorijama škole, za 23 ucesnika. Supervizijski seminar Aktivnog ucenja, zbog prezauzetosti voditelja, planiran je za drugi vikend septembra 2006.god. Edukacioni seminar In carolija u nastavi, održan je od 01.04.2005. - 01.07.2005.god. u informatickom kabinetu škole za 12 zainteresovanih ucesnika, a evaluacioni deo istog seminara, 27.10.2005.god. U okviru druge oblasti promene - bolja saradnja medju svim akterima školskog života, i razvojnih ciljeva koji proisticu iz nje, planirana su i realizovana još dva seminara: seminar za konstruktivno rešavanje konflikata "Ucionica dobre volje", realizovan od 15.4. - 17.4.2005.god. za 24 nastavnika, i "Umece komunikacije" od 13.5. - 15.5.2005.god. za 25 ucesnika.
- Projektom je planirano, u okviru druge oblasti promene, i unapredjivanje saradnje sa roditeljima, što ce se ostvariti primenom programa za nenasilnu komunikaciju "Umece komunikacije" na roditeljskim sastancima od septembra 2006.god.i time unaprediti njihova kompetentnost za nenasilnu komunikaciju i nenasilno rešavanje problema sa decom.
- Produkti implementacije projekta ce biti prepoznatljivi od septembra 2006.godine, kada ce u nastavi biti zastupljena primena savremenih nastavnih sredstava iz medijateke ( cije opremanje treba da se završi do tada) i primena savremenih metoda rada i nenasilnih modela komunikacije, kako u nastavi tako i u vannastavnim aktivnostima (uvršcavanjem ovih metoda u redovno planiranje nastave i vannastavnih aktivnosti).

pocetna strana | o skoli | nastava | kabineti | zaposleni | ucenici | aktuelno | Site Map


Sub-Menu:


Copyright::by Nicic::2008::Sva prava zadrzana | vasapelagic@yahoo.com

Back to content | Back to main menu